Plakat

To og To

Anita har fyllekjørt og sittet i fengsel i 8 måneder. Hun har sonet straffen sin ferdig, og får endelig komme hjem. Mens hun har vært borte har noe skjedd, og vennegjengen er ikke helt den samme lenger.

I forestillingen TO OG TO har du som publikummer egen dramaturgisk vilje, og kan gå fritt rundt og følge de karakterene du ønsker til enhver tid. Dette betyr at du kan velge din helt egen hovedperson! Forestillingen spilles to ganger, og vi anbefaler å se begge forestillingene for å få med deg flere aspekter ved historien og få et større bilde av hele handlingen.

TO OG TO er et pilotprosjekt satt opp av THEIS kunstnerkollektiv. Målet er en forestillingsserie med uavhengige episoder hvor de samme skuespillerne spiller ulike roller fra gang til gang. Forestillingene blir spilt rundt forbi i byen. Den ene episoden kan foregå i en leilighet, mens den neste kanskje utspiller seg på et utested.

Skuespiller og produsent Mathias Olsen beskriver sin opplevelse av forestillingen på følgende måte:

I kveld så jeg årets mest engasjerende teaterforestilling! (...)

"To og To" av THEIS er en forestilling der publikum kan vandre ubemerket rundt i scenografien mens stykket pågår. Man får følge etter karakter, titte over skuldre på tekstmeldinger eller stille seg tett på hviskende karakterer på et soverom.

Det høres kanskje litt skummelt ut, men det er trygghet i å være en del av en gruppe publikummere som jakter etter å oppdage hemmeligheter og forstå forholdene mellom rollefigurene.

Stykket skaper en form for "hyperrealisme" der jeg som publikummer kan være min egen regissør og kameramann i en situasjon som virker veldig ekte, samtidig som den er konstant spennende. Litt som å oppleve en TV-serie i virkeligheten der jeg selv kan fokusere på de detaljene som jeg synes er spennende.

En forestilling som også var givende å se to ganger, for å løpe til eom og scener jeg ikke så første gangen, og dykke dypere ned i historien.

Uuuutrolig gøy! Fantastisk skuespill og spennende historie, men som du kanskje kan lese fra innlegget så var formen i seg selv virkelig det som gjorde stykket enestående!(...)”​

Premiere

november 2019


Produksjon

THEIS

Regi og dramaturgi

Mary Ann Skretteberg Andersen og Marte Øslebø Knutsen

Aktører

Anne Marte Naas, Dag Rune Garborg, Eivind Fosmark,  Julie Roterud Amundsen og Jenny Drevland

Foto og etterarbeid

Vedrana Tanovic og Dag Rune Garborg

Produksjonskoordinator

Emilie Egeberg